Vårt vackra Norrland

 

Det har varit mycket prat om hemester under pandemin. Allt fler upptäcker att man inte behöver åka utomlands för att uppleva äventyr och vacker natur. Sverige är fullt av det. Har du aldrig varit norröver föreslår jag att du tar första bästa chans att uppleva denna fantastiskt storslagna landsända.

Initialt vill jag säga att den norrländska naturen är för grandios för att inte upplevas och dessutom behöver du inte åka längre än till Idre för att uppleva fjällen både sommar som vinter. Följaktligen blir argument som ”det är så långt att åka” eller ”det är för mycket mygg” ohållbara.

 

Flatruet

Sedan kan man fortsätta längre norrut in i vackra Härjedalen. Här upplevde jag fjällen för första gången. Flatruet ligger 975 meter över havet och här finner du också Sveriges högst belägna landsväg och således kan du ta dig med bil upp på kalfjället och det är en mäktig känsla att parkera bilen och kliva rakt ut på fjället.

 

Storforsen

Vill du uppleva ytterligare något majestätiskt ska du ta dig en tur till Storforsen i Norrbotten. Det är en av de största forsarna i Europa och att stå i den tidiga soluppgången och se vattenmassorna forsa fram är i sanning magiskt!

Därmed bör du ge dig själv en välförtjänt hemester så ta en titt online på resor norröver.