Sport nära Andersfors

I Andersfors finns idag ingen idrottslig verksamhet eftersom det helt enkelt är en liten by som inte har så många innevånare. Så vill man se sport får man istället vända sig till närstående orter och städer. Det finns ett brett utbud av sportunderhållning i Småland, med lag i de högsta divisionerna i både fotboll och hockey. Här får du ett par tips på vad som erbjuds i närheten då du besöker Andersfors.

Hockey

Är du intresserad av ishockey så  har du inte långt till närmaste elitseriematch. I närheten av Andersfors finns både HV71 och Växjö Lakers. Från höst till vår så spelar båda lagen flera gånger i veckan i sina respektive arenor; Kinnarps Arena (HV71) och Vida Arena (Växjö). För full koll på matchprogram så kan du besöka Hockeyligan, som är styrande organ för elitseriens verksamhet.

Fotboll

I Småland finns precis som i hockeyn, flertalet duktiga fotbollslag. Bäst av dem är just Kalmar FF som tillsammans med Öster är enda lagen från landskapet som idag befinner sig i Allsvenskan. Kalmar vann senast Allsvenskan säsongen 2008, vilket också var klubbens första och enda sm-guld hittills.

Vill man se Kalmar FF så gör man det på den nya arenan med namnet Guldfågeln Arena. Säsongen 2012/2013 så har man utöver seriespelet också deltagit i Europa league, som är den näst största turneringen i Europeisk fotboll efter Champions League.

I turneringen deltager lag från de flesta Europeiska fotbollsligorna. Vill du följa med och se Kalmars äventyr i turneringen nästa år så ta dig en titt hos GO Sport Travel som tillhandahåller både resa och biljetter till matcherna.

Öster spelar 2013 återigen i Allsvenskan efter att ha varit degraderade till Superettan och till och med nere i division 1. Detta gör man efter att ha vunnit Superettan under säsongen 2012.

Har du inte fått nog av hockey och fotboll så har du även bland andra IK Oskarshamn och Troja/Ljungby i Hockeyallsvenskan samt Jönköping Södra och IFK Värnamo i Superettan.