Rätt grejor i naturen

This entry was posted by on onsdag, 9 maj, 2018 at

Om du har ett aktivt friluftsliv eller funderar på att nyttja allemansrätten och sommaren fullt ut, ska du vara säker på att du har med dig rätt saker. I naturen är det viktigt att du är förberedd och har planerat din resa innan. 

Kolla upp området

När du vet var du vill, ska du titta på kartor och läsa på om området. Det kanske pågår jakt just nu eller så finns det träskmarker att undvika. En kompass är ett måste om du ska inte ska följa markerade stigar. Markerar ut ett väg du planerar att ta och lämna en kopia hos en kompis. Om du inte är tillbaka efter utsatt tid, måste vänner och familj veta var du befinner dig så de kan kontakta räddningstjänst. Även erfarna vandrare kan gå vilse, ta inga onödiga risker! Få mer information på Vandringsguiden.

Skapa minnen

En tur i skogen kan leda till vad som helst, en underbar solnedgång, ett möte med djurlivet eller vackra blommor. Ta med dig tillbehör som hjälper dig att föreviga dina fantastiska stunder. Hos NordicBox kan du köpa en gopro-kamera, power banks, hörlurar och mycket annat till din telefon och surfplatta. Men glöm inte att titta på naturen utan linsen också!

Kläder och skor

Ett par rejäla vandringsskor är ett måste. Du behöver inte köpa det dyraste och allra bästa om du inte planerar en lång vandring längs bergkedjor. Skorna ska ha bra grepp på olika ytor och stå emot väta och smuts. Långbyxor är ett måste i träskmarker och vandringar bortom stigar, insekter och växter kommer annars att göra skada på dina bara ben. Men byxorna får gärna ha blixtlås eller kardborre som gör om byxorna till shorts. Funktionsmaterial är att föredra på överkroppen, det transporterar bort fukten från kroppen.