Nära

Om du känner att du vill besöka Andersfors nu när du får veta lite mer om denna fantastiska lilla by vill vi informera om att du inte kan äta eller bo i byn. Här finns inga restauranger eller hotell. Du måste stanna på en annan ort och sedan hälsa på hos oss.

Det vore verkligen trevligt om du ville besöka oss. Vi vill gärna visa upp allt det vackra du hittar i Andersfors och i trakterna kring byn. Vi välkomnar turister, men vi har ingen möjlighet att erbjuda lunch, middag eller boende. Vi föreslår att du tar in på ett hotell nära oss och sedan kommer och hälsar på. En stad som ligger nära är Växjö och där finns en del trevliga hotell att välja mellan. Om du bestämmer dig för att boka hotell i Växjö kan vi tipsa om hotellväxjö.se där du kan boka hotellrum. Sen är det bara att ta bilen och komma och hälsa på oss på dagen. Det går inte några bussar så du måste ordna transporten själv.

Utvandrarnas hus

Andersfors är en fantastisk liten by och vi tycker att här är allra vackrast i Sverige. Men, vi har inte mer att erbjuda än naturen. Om du vill uppleva mer av Småland är Växjö en ort som har mycket att erbjuda dig. Här finns ett museum som vi vill rekommendera. Det handlar om utvandringen från Småland till det stora landet i väster. Det var många fattiga småländska bönder som gav sig ut på en strapatsrik färd över havet för att finna lyckan i Amerika. Det museet är mycket intressant och om du vill veta mer om vad som ställs ut och vilka öppettider de har så kan du besöka Växjös officiella hemsidas flik om Utvandrarnas hus.