Kul i Andersfors

This entry was posted by on söndag, 23 juni, 2013 at

Så vad gör man då i Andersfors? Vi försöker alltid få till lite olika aktiviteter för att få folk att upptäcka Andersfors. Det gäller att ha en levande landsbygd och att se till att det händer saker i byn för att inte alla människor skall flytta härifrån. Några av oss som bor här i Andersfors är aktiva och arrangerar olika festligheter. Vi har på senare tid lyckats riktigt bra och vi har haft några arrangemang som blivit lyckade.

Studiecirkel

I våras startade vi en studiecirkel i Studiefrämjandets regi. Det är så bra ordnat att om man har en bra utbildningsidé, är några stycken som kan studera och hittar en bra ledare som kan man få hjälp av studiefrämjandet med det praktiska. Vi började med att ta kontakt med Folkbildningsförbundets hemsida och där fick vi många bra råd. Du hittar deras hemsida här. Vi körde en kurs i Andersfors historia och tog mycket hjälp av de äldre människor som bott här länge. Vi hittade mycket intressant i Andersfors historia och senare skall vi samman ställa allt material till en liten text som skall publiceras här på hemsidan.

Maskerad

Härnäst kommer det att bli en stor maskerad i Andersfors med byns gamla historia som tema. Vi har försökt hitta dräkter och kostymer från olika tidsperioder. Det har inte varit helt lätt. De flesta människor har varit fattiga bönder här i Andersfors genom tiderna och sådana kläder vill ju ingen klä ut sig i. Vi har istället satsat på att själva sy sådana kläder. Däremot hittade vi en hel del passande peruker på Partykungen. De ser riktigt naturtrogna ut och för att inte alla skall känna igen oss som klär ut oss försöker vi förändra oss lite med hjälp av peruker i alla fall.

Vi hoppas att det skall bli en trevlig fest. Känner du för att komma till Andersfors då får du återkomma hit till vår hemsida för att få exakt datum som vi skall ha vår maskerad. Det är inte helt fastställt än.