Gör ett besök i Jönköping

This entry was posted by on måndag, 14 januari, 2019 at

För den som inte upplevt Jönköping än så är det dags att göra detta. Att besöka Smålands huvudstad är något som de flesta borde få uppleva. Jönköping är den största staden i Småland med en folkmängd på över 90 000 personer. Längst ner vid Vättern så ligger Jönköping och finns det mycket att uppleva i staden och området kring centralorten.

Att ta sig till Jönköping

Enklast så tar man sig till Jönköping via flyg, från Stockholm går det att ta sig till Jönköping morgon och kväll. Flyget tar cirka en timme och man landar på Jönköpings Airport ungefär nio kilometer från stadens centrum. Det finns bussar som regelbundet trafikerar mot centrum. Ungefär 20 minuter tar resan från flygplasten in till staden. Den som önskar kan ta taxi. Väl framme så finns det flera hotell och andra övernattningsmöjligheter att välja bland. Sommarstaden Jönköping har mycket att erbjuda och det finns något att uppleva för hela familjen.

Att göra i Jönköping

Som i de flesta städer så finns det gott om shopping och efter att Smålands Artilleriregemente la ner 1985 så invigdes ett köpcentrum 1987. Det fick namnet A6 efter det regemente som låg där. Numer så har man moderniserat sig och det nya namnet är Asecs. Köpcentret har byggts ut och om i omgångar och är populärt att besöka. Det finns mängder med butiker, restauranger och caféer att strosa bland. Även Jönköping har ett antal museer att välja bland, vad sägs om tändsticksmuseet, Huskvarna Fabriksmuseum eller Grenna museum och utställningen om S.A. Andrées expedition till Nordpolen 1897.