Elcykel ett bra alternativ till bilen

Om man inte ska längre sträckor så kan elcykel vara ett bra alternativ till bilen. Du kommer upp till 25 kilometer i timmen med dessa och en laddning räcker relativt långt. Det beror på vilket typ av batteri som sitter på cykeln. Om batteriet är på mer än 10Ah så kan du cykla upp mot 7 till 8 mil på en laddning. Det beror också på hur mycket som elmotorn får arbeta.

Som ett alternativ till att pendla till arbetet med bilen så är en elcykel perfekt. Det är miljövänligt och du får vara ute i den friska luften. Även om elmotorn assisterar dig när du cyklar så rör du på benen för att motorn ska gå. I uppförbackara så får du hjälpa till lite extra så du spar ström från batteriet. Det finns massor med modeller att välja på och i olika prisklasser. Ta en titt på vad som kan passa dig bäst.

Så klart så passar det även att cykla och handla med sin elcykel. Skaffa dig en dragkärra där du kan lägga dina handlade varor så underlättar det när du cyklar. Du slipper att hänga dina matkassar på styret och kan fokusera på att cykla. Med elmotorn så går det mycket enklare att ta sig hem med tunga matkassar. Det finns även cykelvagnar där det går att sitta små personer i som exempelvis barnen. Tvåplatser så kan du skjutsa barnen till dagis och liknande.