Cykelsemester genom Småland

This entry was posted by on onsdag, 24 juni, 2015 at

Glasriket, Astrid Lindgren och Andersfors. Fantastiska Småland gör ingen besviken och att cykla igenom ett Sverige i miniatyr blir ett minne för livet för såväl stora som små. Resan i sig själv bjuder på en mängd spännande och lärorika stopp!

Förbered dig inför resan

Först och främst bör du lista hur du ska åka, bo och vad du vill se. Naturligtvis behöver du även se över din cykel inför resan. Det småländska landskapet kräver att cykeln är i gott skick. Du hittar enkelt en tålig följeslagare på till exempel www.cykelkraft.se. De erbjuder fina cyklar och tåliga tillbehör till fyndpriser, så att du får mer pengar över till resan. När du har allt du behöver är det bara att fatta tag om cykeln och ryggsäcken och bege dig ut på en uppfriskande semester i natursköna Småland!

Sydostleden

En av Sveriges bästa cykelturistleder, den så kallade Sydostleden, finner du i Småland. Leden är i klass med etablerade cykelleder i Europa och bjuder på ett varierat landskap, från kustnära rutter till skogslummiga stigar och cykelleder genom småländska byar. Den beräknas öppna i sin helhet under våren 2016 och har kallats ”Sveriges kungsled på cykel”. Du kan antingen välja att börja planera din cykelsemester 2016 redan nu eller prova på en liknande led innan invigningen. I Småland garanteras du utan tvekan natursköna minnen.

Andersfors, Astrid Lindgren och Vimmerby

Vimmerby och Astrid Lindgrens Näs är givna klassiker för den småländska förstagångsbesökaren, men likväl finns det en idyll som förtjänar ett längre stopp. Till Andersfors går inga motorvägar, du går lätt vilse och oftast är turisterna som kommer dit i själva verket vilsna bilförare. Mitt ute i de småländska skogarna bjuder Andersfors på en sagolik natur, en sådan som man kan läsa om i sagoböckerna av Astrid Lindgren. Endast en cykeltur bort kan du även besöka de trevliga städerna Växjö eller Värnamo.