Åka på konferens

This entry was posted by on onsdag, 22 augusti, 2018 at

En konferens är ett tillfälle att samla medarbetare, leverantörer, framtida kunder och samarbetspartners för att samtala på neutral mark. Det är också ett bra tillfälle att mötas halvvägs om det är stora avstånd mellan företagen. Frågan är bara hur en konferens ska planeras.

Platsen

Runtomkring i Småland finns det många konferensmöjligheter, du kan hitta flera platser i Linköping för konferens där du kan inkludera en mötesplats med goda middagar och sköna sängar. Var ni än bestämmer för att hålla konferensen är det några punkter som borde uppfyllas:

  • Platsen ska vara enkel att nå – det borde finnas bra förbindelser till och från konferensanläggningen.
  • Inte får långt bort – en konferens brukar inte vara längre än en helg. Det blir bara jobbigt att tvingas resa långt med få vilodagar mellan. Måste ni resa långt ska det vara snabbast möjliga ressätt, oftast flyg.
  • Meddela i tid – en konferens ska vara välplanerad, det går inte att meddela de som måste närvara bara några dagar innan. Deltagarna behöver ofta planera själva innan de kan åka iväg, ansvar i hemmet måste lösas. Det kan krävas barnpassning, husdjur som behöver tas hand om och så vidare.

Tips för att lyckas

Om du har planerat rätt kommer konferensen att lyckas. Men en konferens är mer än bara ett möte. Det är ett tillfälle att göra företaget starkare och komma fram till lösningar som kan gynna företaget i framtiden.

  • Dela med dig av planerna – prata med de andra om vad du planerar. Du kan få värdefull feedback och de andra deltagarna är mer förberedda på vad som ska göras och diskuteras.
  • Bra aktiviteter – underhålla gärna dina anställda eller samarbetspartners utanför konferensrummet. Rätt aktiviteter kan knyta närmare band och ge goda minnen. Det är oftast på golfbanan eller under grillkvällen som avtal sluts, inte runt konferensbordet.
  • Mät resultat – fundera på hur du ska mäta slutresultatet. Utvärdera efter konferens och lista vad som gick bra och sämre. Det kan bli en lärorik resa och nästa gång kan du planera en ännu bättre konferens.